Авторизация

Затверджено тарифи на послуги за Програмою медичних гарантій

Затверджено тарифи на послуги за Програмою медичних гарантій
Уряд прийняв постанову про Програму медичних гарантій з пакетом послуг і тарифами. Документ прийнятий 5 лютого 2020 року. Нагадаємо, до цього Кабмін опублікував для громадського обговорення проект постанови по тарифам на медичні послуги.
Отже, відповідно до цієї постанови, механізм надання медичних послуг в Україні регулюється до 31 грудня 2020 року. Це ж стосується і термінів дії реімбурсації за програмою «Доступні ліки». Далі Кабмін або продовжить дію постанови, або буде приймати нову.
Програма медичних гарантій (ПМГ) не передбачає покриття вартості лікарських засобів, медичних виробів і витратних матеріалів. Все це повинно надходити в лікарні за рахунок інших державних програм.
Вже раніше були відомі тарифи по ПМГ, які і затвердили. Отже, за хірургічну операцію медичний заклад отримає 4563 грн. 64 коп., за надання допомоги пацієнту з гострим інсультом в умовах стаціонару - 19332 грн. 31 коп., за допомогу в умовах стаціонару при інфаркті міокарда - 16001 грн. 43 коп. Тариф на пологи становитиме 8136 грн. 3 коп., за неонатальную допомогу, в залежності від складності ситуації - від 26087 грн. 72 коп. до 98533 грн. 82 коп. У постанові зазначені й інші тарифи на медичні послуги.
Платити за даними тарифами буде не пацієнт, а держава. Гроші в медустанову буде перераховувати Національна служба здоров'я.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?