Авторизация

До НСЗУ вже надійшло понад 5000 пропозицій від медичних установ про підписання договорів

До НСЗУ вже надійшло понад 5000 пропозицій від медичних установ про підписання договорів
З моменту, коли Національна служба здоров'я оголосила про початок прийому пропозицій від закладів охорони здоров'я за Програмою медичних гарантій, таких пропозицій їй надійшло понад 5 тисяч. Їх надали 1077 медичних установ з усіх регіонів країни. Це становить 69% від усіх комунальних підприємств, які надають спеціалізовану і високоспеціалізовану медичну допомогу в Україні. Нагадаємо, старт цієї кампанії почався 10 лютого поточного року.
Заклади охорони здоров'я можуть подати пропозиції по всіх 26-ти пакетах медичних послуг, або ж тільки по частині з них, або взагалі по одному. Це вирішує керівництво установи, виходячи з наявних ресурсів і можливостей, або ж перспектив їх розширення.
Така активність медустанов дозволяє НСЗУ оптимістично заявляти, що громадяни України отримають всі види необхідної медичної допомоги, які прописані в Програмі медичних гарантій, після 1 квітня 2020 року, коли стартує новий етап медреформи.
Із зазначених 1077 лікарень 251 подала пропозицію на підписання договору з НСЗУ по одному пакету медичних послуг, 151 - за двома пакетами, 104 - за трьома пакетам. Однак є й такі, які готові надавати послуги населенню по більшій кількості пакетів. Наприклад, 21 пакет медпослуг зацікавив районну лікарню Новояворівська, 19 пакетів - міську лікарню Сєвєродонецька, 18 - обласну лікарню в Житомирі. Найбільше пропозицій надійшло від закладів охорони здоров'я з Дніпропетровської, Харківської та Львівської областей.
Така активність медустанов свідчить про те, що новий етап медреформи з високим ступенем ймовірності почнеться, як і заплановано, 1 квітня.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка