Авторизация

Близько 80% хворих переносять коронавірус в легкій формі - ВООЗ

Близько 80% хворих переносять коронавірус в легкій формі - ВООЗ
У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що коронавірус COVID-19 у 4-х з 5-ти пацієнтів переноситься досить легко. Це дає можливість робити оптимістичні прогнози щодо його загрози для людства. Так, генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус сказав, що дослідження коронавірусу COVID-19 і спостереження за хворими дозволяють зробити висновок, що він не такий смертоносний, як, наприклад, SARS, що викликає атипову пневмонію.
Нові дані показують, що близько 80% заражених коронавірусів COVID-19 переносять хворобу в легкій формі. У них спостерігаються звичайні для ГРВІ симптоми, такі як підвищення температури тіла, нежить, кашель, біль у горлі. Але небезпечні для життя ускладнення розвиваються лише у близько 20% від усіх хворих. Також стало ясно, що найбільш важко хвороба протікає у людей похилого віку, більшість померлих - саме літні люди. Ускладнює перебіг хвороби наявність хронічних захворювань органів дихання.
Нагадаємо, 30 січня 2020 року ВООЗ оголосила надзвичайну ситуацію в світі, пов'язану з розповсюдженням коронавірусу. Пізніше даному вірусу присвоїли назву COVID-19. За інформацією на 17 лютого 2020 року, в світі зареєстровано 71710 випадків COVID-19, які підтверджені лабораторно. Через цей коронавірус вже померло 1775 людей. У той же час видужало 11175 чоловік. В Україні поки не зафіксовано жодного випадку коронавірусуCOVID-19. Ним інфіковано 2 громадянина України - члена екіпажу японського круїзного лайнера Diamond Princess. Вони перебувають в японській лікарні, перебіг хвороби у них поки легкий.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка