Авторизация

Евакуювати українців з Китаю планують 18 лютого - Зоряна Скалецька

Евакуювати українців з Китаю планують 18 лютого - Зоряна Скалецька
Евакуація наших громадян з китайського міста Ухань, провінція Хубей, який є осередком епідемії коронавірусуCOVID-19, знову відкладається. За словами міністра охорони здоров'я України Зоряни Скалецької, вона запланована на 18 лютого. Про це пані міністр заявила в ефірі телеканалу 1+1.
Нагадаємо, раніше евакуацію було заплановано приблизно на 11 лютого. Однак вона продовжує відкладатися. В уряді і МОЗ кажуть, що причина затримки - в складності організації всього заходу. «Щоб забезпечити прибуття громадян в Україну та надати можливість усім почувати себе в безпеці, ми повинні добре підготуватися», - заявила пані Скалецька.
З українцями в Ухані через спеціально створений чат зв'язується МЗС. Міністерство інфраструктури несе відповідальність за доставку і авіаборт. А оперативний штаб в уряді займається питаннями фінансування поїздки і затвердження кінцевого алгоритму дій.
Евакуюватися з Уханю зможуть лише ті громадяни України, які не мають ознак вірусної інфекції. Після прибуття на батьківщину, вони будуть поміщені на 2-тижневий карантин. Куди саме, поки невідомо. Передбачається, що це буде один з санаторіїв в Київській області, але дана інформація поки не підтверджена. Якщо у когось з українців, яких евакуювали з Китаю, з'являться ознаки хвороби, його доставлять до лікарні.
За інформацією МОЗ, станом на 13 лютого 2020 року в світі зафіксовано 60331 випадок коронавірусу COVID-19. 1369 осіб померли від хвороби від початку епідемії.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка