Авторизация

Кишеньковий апарат УЗД быстро надійде на світовий ринок медтехніки

Кишеньковий апарат УЗД быстро надійде на світовий ринок медтехніки
УЗД в смартфоні - це вже не плани, а реальність. Австралійські вчені створили апарат, який виводить зображення ультразвукового дослідження на екран звичайного смартфона. Такий кишеньковий апарат УЗД назвали Butterfly, що з англійської перекладається як «метелик».
Винахід значно підвищує мобільність і лікарів, і пацієнтів, коли необхідно зробити УЗД. Це вкрай важливо для хворих, що прикуті до ліжка, для яких кожен виїзд на діагностику - справжні тортури. УЗД можна робити в палаті лікарні і навіть вдома, якщо лікар зможе прийти до пацієнта.
Працівники лікарні міста Мельбурн (Австралія) вже користуються апаратами Butterfly. Вони дуже задоволені новою технікою і стверджують, що якість УЗД не поступається дослідженням, зробленим з використанням стаціонарних апаратів, а швидкість діагностики при цьому набагато вища. Працювати з такими кишеньковими УЗД-апаратами дуже зручно.
Для роботи апарату Butterfly використовується хмарне сховище, а отриманими зображеннями можна ділитися в режимі реального часу. Це дуже зручно, коли лікарю потрібна допомога лікаря іншої спеціалізації в постановці діагнозу або просто порада колеги.
Вартість портативного апарату УЗД на сьогодні становить близько 3 тисяч доларів. Поки він доступний тільки в Австралії, але його виробник веде активні переговори щодо виходу на світовий ринок медтехніки. Передбачається, що це станеться вже найближчим часом.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка