Авторизация

50 українців планують евакуювати з Уханю

50 українців планують евакуювати з Уханю
На сьогодні, 11 лютого 2020 року, попередньо запланована відправка українського літака в Ухань для вивозу наших співгромадян з вогнища епідемії коронавірусу 2019-nCoV. Цю інформацію повідомляють і в посольстві України в Китаї, і в МЗС Украни, і в Центрі громадського здоров'я МОЗ.
Посольство України в КНР наполегливо рекомендує громадянам України, які хочуть виїхати на батьківщину, мати всі необхідні документи при собі, оскільки час і дата вильоту можуть переноситися. Українцям рекомендується регулярно заряджати свої мобільні телефони і поповнювати на рахунок, щоб бути постійно на зв'язку, а також їм радять долучитись до гурту Embassy-evacuation в мобільному додатку Wechat, куди може надійти інформація про евакуацію.
Після прибуття на батьківщину з Уханю на українців чекає 14-денний карантин. Станом на 10 лютого ще не було точної інформації, куди саме розмістять людей на карантин. Передбачається, що це буде один з санаторіїв в Київській області, а не лікарня.
Перед вильотом всі особи, які виявили бажання евакуюватися, зобов'язані підписати згоду на двотижневий карантин на батьківщині, інакше у вивезенні їм буде відмовлено.
У Міністерстві закордонних справ України повідомили, що на сьогодні в місті Ухань провінції Хубей перебуває 75 громадян нашої країни. Поки серед них 51 особа виявила бажання евакуюватися в Україну, серед них 1 дитина.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка