Авторизация

З'явився неінвазивний спосіб контролю рівня глюкози в крові

З'явився неінвазивний спосіб контролю рівня глюкози в крові
З'явився новий метод контролю рівня глюкози в крові, завдяки якому можна уникнути проколювання шкіри. Його розробили вчені Массачусетського технологічного інституту (США) і фахівці Samsung Advanced Institute of Technology.
Хворі, які страждають від цукрового діабету, а також люди з підвищеним рівнем ризику розвитку даного захворювання, повинні часто (іноді по декілька разів на день) вимірювати рівень глюкози в крові. І це приносить їм значний дискомфорт, адже для даної процедури кожен раз потрібно проколювати шкіру. Завдяки новому методу можна уникнути щоденної болю і дискомфорту.
Вчені пропонують використовувати технологію Рамановської спектроскопії - застосування лазера, за допомогою якого вдалося ідентифікувати хімічний склад крові людини. Цей метод, за словами вчених, по суті ґрунтується на технології оптичної спектрометрії.
Поліпшити результати роботи методу і зробити його максимально об'єктивним допомогла система комбінаційного розсіювання світла. Завдяки їй з'явилася можливість відзначати піки комбінаційного розсіювання глюкози в шкірі, що значно підвищує інформативність даного методу контролю рівня глюкози в крові.
Максимальне використання неінвазивних методів діагностики - одна з головних цілей сучасної медицини. В основі цієї мети - забезпечення комфорту пацієнта при збереженні високої інформативності діагностичних процедур.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?