Авторизация

Грип в Україні: актуальна інформація від МОЗ

Грип в Україні: актуальна інформація від МОЗ
За даними Центру громадського здоров'я МОЗ, за період з 27 січня по 2 лютого 2020 року було зафіксовано майже 261 тисячі випадків грипу та ГРВІ в Україні. 67,8% із захворілих - діти. Йдеться про офіційні дані, без урахування хворих, які лікуються вдома і не звертаються за медичною допомогою.
Статистичні дані вказують на те, що станом на початок лютого епідемічний поріг по захворюваності на грип та ГРВІ перевищено на 43,1%. Однак в Києві, а також в Харківській, Луганській і Чернігівській областях епідемічний поріг поки не перевищено.
Перевищення епідемічного порогу є типовою ситуацією для даної пори року і не свідчить про початок епідемії. Однак воно є підставою для закриття шкіл на карантин, що і було зроблено в багатьох регіонах країни.
Найчастіше в цьому сезоні виявляється грип типу А. За період з 27 січня по 2 лютого зафіксовано 2 смерті пацієнтів в результаті ускладнень від грипу, вони не були щеплені від даного вірусу.
Нагадаємо, вірус грипу викликає гостре респіраторне захворювання, яке передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом, а також в результаті побутового контакту. Відрізнити від звичайного ГРВІ його можна різким початком хвороби, більш високою температурою тіла (може підніматися до 39-40°С), сильним головним і м'язовим болем, симптомами інтоксикації організму. У деяких хворих крім стандартних респіраторних симптомів може бути кон'юнктивіт, діарея, блювота.
При перших симптомах грипу лікарі радять звертатися за медичною допомогою.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?