Авторизация

У лікарнях більше не повинно бути благодійних внесків від пацієнтів - Зоряна Скалецька

У лікарнях більше не повинно бути благодійних внесків від пацієнтів - Зоряна Скалецька
Поняття «благодійний внесок» від пацієнтів повинно назавжди зникнути з лікарень. Про це заявила міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька. В них відпаде необхідність після реалізації нового етапу медичної реформи з 1 квітня 2020 року і впровадження нової системи фінансування закладів охорони здоров'я.
За словами пані Скалецької, лікарні зможуть отримувати кошти за контрактом з НСЗУ за кожного пацієнта, якому було надано медичні послуги. Крім того, в лікарнях будуть впроваджуватися додаткові платні послуги, які не покриваються державою. Плата за них також буде йти в бюджет медустанови. Звичайно, є побоювання, що лікарі і далі будуть вимагати від пацієнтів здійснення неформальних платежів їм особисто, однак з цим варто нещадно боротися, вважає Зоряна Скалецька.
Побороти корупцію в лікарнях можна, вважає міністр, але для цього пацієнти повинні усвідомлювати, що тепер за них платить держава. А якщо ж виникає необхідність в оплаті додаткових послуг, які не покриває Програма медичних гарантій, робити це потрібно офіційно, а не в кишеню лікаря або шляхом оплати ефемерного благодійного внеску.
Зоряна Скалецька закликає повідомляти про випадки вимагання від пацієнта хабара або оплати благодійного внеску на гарячу лінію 1677.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?