Авторизация

Операції з трансплантації органів в Україні почали проводити частіше - МОЗ

Операції з трансплантації органів в Україні почали проводити частіше - МОЗ
3 лютого в Ковельській центральній районній лікарні лікарі успішно пересадили серце і нирки від мертвого донора 2-м пацієнтам. Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я.
Операція з трансплантації серця була здійснена кардіологами з Київського інституту серця, яким допомагали ковельські лікарі. Трансплантацію нирки провели лікарі з Ковеля.
Пацієнтом, якому пересадили серце, виявився чоловік з Києва у віці 59-ти років, який пережив раніше два інфаркти. Йому була показана виключно пересадка серця, без неї жити пацієнтові залишалося недовго. Він знаходився в листі очікування за програмою, що дозволяє лікувати українців за кордоном. Але на пересадку серця в Білорусію хворого так і не відправили, операцію провели на батьківщині. Донором для даного хворого став 42-річний чоловік, який помер в лікарні Ковеля. Туди його привезли після геморагічного інсульту, але врятувати йому життя не вдалося. Після смерті головного мозку родичі чоловіка дали згоду на донорство його органів.
Від цього ж донора лікарі провели трансплантацію нирки, яка дісталася 40-річному жителю Ковеля. Перед трансплантацією він протягом двох років змушений був проходити регулярні процедури гемодіалізу. Відзначається, що це вже 7-ма операція з трансплантації нирки, яку провели лікарі з Ковеля. Також в цій лікарні вже було пересаджено 2 серця.
У МОЗ відзначають позитивну тенденцію щодо розвитку трансплантації органів в Україні. Можна сказати, що крига нарешті зрушилася в даному питанні, і все більше українських пацієнтів зможуть отримувати необхідні органи на батьківщині, а не їхати за операцією за кордон.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка