Авторизация

Більше 2 мільйонів жителей нашей планеты в Європі щороку помирає від раку – ВООЗ

Більше 2 мільйонів жителей нашей планеты в Європі щороку помирає від раку – ВООЗ
Сьогодні, 4 лютого, відзначається Всесвітній день боротьби проти раку. В Українському кризовому медіа-центрі було проведено брифінг з цього приводу, на якому спікери розповіли про нагальні питання боротьби з онкологічними захворюваннями в Україні та світі.
Заступник міністра охорони здоров’я України Андрій Семиволос розповів про те, що вже 12 лютого планується парламентське слухання, де на розгляд депутатів буде представлена Стратегія боротьби з онкологічними хворобами в Україні. Її головна мета – широке впровадження скринінгових програм для раннього виявлення хвороби, забезпечення якісної діагностики, лікування, профілактики раку та організації нормальної паліативної допомоги в країні.
Радник з питань системи охорони здоров’я ВООЗ Еліна Далє навела наступну статистику: щороку від раку в Європі помирає 2,1 мільйон осіб. Проте в третині випадків онкологічні хвороби можна попередити. Для цього треба вести здоровий спосіб життя, стежити за своїм харчуванням, вчасно проходити профогляди. Крім того, вакцинація від вірусу папіломи людини допомагає попередити рак шийки матки, а проти гепатиту В – рак печінки.
Директор Департаменту замовлення медичних послуг та лікарських засобів НСЗУ Альона Горошко наголосила на тому, що вже з 1 квітня 2020 року у повному обсязі починає працювати Програма медичних гарантій, яка включає в себе ряд заходів по боротьбі з раком. Передбачається, що у 2020 році на лікування онкології держава виділить 1 мільярд гривень.
Лікар-онколог Національного інституту раку Наталія Чорна закликала всіх стежити за своїм здоров’ям та вчасно обстежуватися у лікаря за наявності перших підозрілих симптомів. Адже чим раніше виявляється онкологія, тим більший спектр допомоги можна надати, обирати вид лікування. З кожною наступною стадією раку вибір методів лікування зменшується.
Головний меседж, який звучить сьогодні по всьому світу, – ключовий критерій в успішній боротьбі з раком – це попередження та раннє виявлення хвороби.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка