Авторизация

Свіжа інформація про коронавірус від МОЗ

Свіжа інформація про коронавірус від МОЗ
Вчора, 3 лютого 2020 року, в Українському кризовому медіа-центрі був проведений брифінг щодо оперативної інформації по поширенню китайського коронавірусу 2019 nCoV у світі. Всі нові дані озвучив Генеральний директор Директорату громадського здоров'я МОЗ Андрій Скіпальський.
Отже, станом на 3 лютого в світі зафіксовано 17389 випадків зараження коронавірусом і 362 смерті через ускладнення, викликані цим вірусом. За межами Китаю захворіло 152 людини в 23-х країнах світу, 25 випадків зараження - в європейських країнах. Вчора, 3 лютого, від даного вірусу вперше померла людина за межами Китаю, а саме на Філіппінах.
За словами Андрія Скіпальського, Україна своїх громадян з Китаю повинна евакуювати до кінця цього тижня. У нашій країні поки не зафіксовано випадків зараження коронавірусом 2019 nCoV. Проте 1 лютого 2 пасажири, які прибули з Китаю, звернулися до адміністрації аеропорту Бориспіль зі скаргами на погане самопочуття. Попередньо їм поставили діагноз ГРВІ, після чого госпіталізували в інфекційне відділення Олександрівської лікарні міста Києва, де вони будуть перебувати 14 днів. Нагадаємо, інкубаційний період вірусу 2019 nCoV в середньому 7, максимум 14 днів. У цей час у людини ще не виявляються симптоми хвороби, але вона вже заразна для оточуючих. Тому так важливо ізолювати людей з підозрою на коронавірус на період до 14 днів.
У МОЗ в черговий раз нагадали, що специфічного лікування коронавірусу 2019 nCoV не існує. Лікування симптоматичне, спрямоване на полегшення перебігу захворювання. Також поки немає і вакцини від даного коронавірусу, тому щепитися від нього не вийде.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?