Авторизация

Доктор Комаровський поділився останньою інформацією щодо китайського коронавірусу

Доктор Комаровський поділився останньою інформацією щодо китайського коронавірусу
Доктор Комаровський розповів нові подробиці про особливості китайського коронавірусу. Зробив він це за допомогою відеозвернення на своєму офіційному сайті. Що ж нового можна дізнатися про даний коронавірус?
Отже, станом на 31 січня 2020 року за офіційною статистикою ВООЗ в світі зафіксовано 9776 випадків китайського коронавірусу, 118 з них - за межами Китаю. Від даного захворювання померло 213 осіб. Звичайно, статистичні дані щодня змінюються. У таких країнах, як Німеччина, Японія і Франція зафіксовані випадки, коли людина захворіла на коронавірус, але при цьому не відвідувала Китай. Раніше випадки зараження відзначалися лише у людей, які нещодавно були в даній країні.
Авіасполучення з осередком епідемії китайським містом Ухань тимчасово припинено, проте китайський уряд дозволив чартери в це місто, щоб його жителі змогли повернутися додому. Справа в тому, що старт епідемії припав на святкування китайського Нового року, а саме в цей час багато китайців подорожують. І жителі Уханя, які виїхали ще перед карантином, тепер нарешті зможуть повернутися в рідне місто, якщо, звичайно, захочуть.
З'явилися більш точні дані щодо інкубаційного періоду китайського коронавірусу. Його середня тривалість 7 днів, максимальна - 14. Точно відомо, що людина, яка перебуває в інкубаційному періоді цієї хвороби, є заразною. Це означає, що люди, у яких ще немає ніяких симптомів, вже є переносниками хвороби, що значно ускладнює карантинні заходи.
На сьогодні вже ясно, що найбільш важко коронавірус протікає у літніх людей, які мають супутні хвороби легенів. Більшість померлих - саме люди похилого віку.
Заходи профілактики коронавірусу такі ж, що і грипу. Потрібно часто мити руки, ретельно готувати продукти тваринного походження, прикриватися ліктем під час чихання і кашляння, по можливості уникати громадських місць, зміцнювати імунітет за допомогою повноцінного харчування і здорового способу життя. Специфічних рекомендацій немає.
Також повідомляється, що в Гонконзі у вакцину проти грипу вбудували фрагмент нового коронавірусу. Однак вона повинна ще пройти процедуру клінічних випробувань на тваринах і за найбільш оптимістичними прогнозами зможе потрапити до продажу не раніше, ніж через рік-півтора. Тому на сьогодні про вакцинацію не йдеться.
За словами доктора Комаровського, китайський коронавірус передається, крім усього іншого, й через кон'юнктиву ока, що значно збільшує його заразність. Але, тим не менш, на сьогодні базове репродуктивне число коронавірусу (потенційна кількість людей, яких може заразити 1 хворий) становить 2,2-2,9, що немало, але і не надто багато.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка