Авторизация

В Україну надійдуть тести для визначення коронавірусу

В Україну надійдуть тести для визначення коронавірусу
Діагностичні комплекти, які доставлять в Україну, дозволять протестувати на коронавірус 120 осіб.
На сьогодні в Україні зафіксовано вже чотири випадки підозри на коронавірус, але у всіх хворих виявлено грип типу А або В.
Відносно спеціальних тестів на визначення вірусу: їх в Україну повинні завезти вже в кінці цього - початку наступного тижня. Всього надійдуть 4 комплекти.
"В цілому цього повинно вистачити, щоб проскринінгувати 30 осіб. 120 осіб - це максимальна кількість, на яку ми закуповуємо ці нові тести", - розповів в.о. гендиректора Центру громадського здоров'я Ігор Кузин.
Нагадаємо, що вірус швидко вражає легені та інші органи. Розпочався він з ринку морепродуктів в китайському місті Ухань. Зараз сам ринок закритий, а в місті активно проходять заходи щодо знезараження. Посилено контроль в аеропортах не тільки Китаю - Таїланд, Австралія і Японія ретельно стежать за пасажирами.
26 січня стало відомо, що коронавірус з Китаю може передаватися в інкубаційний період, коли людина навіть не підозрює, що вона хвора. Інкубаційний період триває від одного до 14 днів.
Також, в аеропорту «Бориспіль» з 26 січня для пасажирів з прямих авіарейсів з Китаю проводиться температурний скринінг інфрачервоними термометрами. В аеропорту і на залізничному вокзалі Дніпра для перевірки температури тіла встановлюють тепловізори.
Автор: Наталія Холявицька
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка