Авторизация

eHealth отримала атестат відповідності КСЗІ

eHealth отримала атестат відповідності КСЗІ
Електронна система охорони здоров'я отримала атестат відповідності КСЗІ — державним вимогам захисту інформації.
Норми комплексної системи захисту інформації (КСЗІ) – лише частина політики безпеки eHealth. Архітектура системи пройшла міжнародну експертизу і побудована таким чином, щоб виключити варіант найменшої маніпуляції.
eHealth, одна з небагатьох систем в Україні, в якій реалізовані сучасні засоби захисту, серед яких: використання кваліфікованих електронних підписів (КЕП), відокремлене зберігання медичних і персональних даних, алгоритми, що забезпечують цілісність даних та інші.
Повідомляється, що Центральна база даних eHealth знаходиться в захищеному датацентрі в Києві, який також має комплексну систему захисту інформації з підтвердженою відповідністю.
На даному етапі, в електронній системі охорони здоров'я проводиться:
реєстрація установ охорони здоров'я;
реєстрація облікових записів лікарів, головних лікарів;
користувачі мають різні права в системі – перегляд, внесення змін та доповнень до неї;
виписка електронного рецепта за програмою «Доступні ліки»;
створення, внесення, перегляд і обмін деклараціями про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу, рецептами, направленнями, медичними записами, іншою інформацією і документами;
збереження, автоматичне резервування і відновлення даних;
підпис електронним підписом всіх документів, які вносяться в Центральну базу даних медичними працівниками.
В основу системи закладено принцип орієнтованості на пацієнта. Тобто дані накопичуються навколо єдиного облікового запису пацієнта. Згодом пацієнт зможе самостійно управляти доступом до даних.
Доступ до медичних даних пацієнта отримає лікар первинної ланки, з яким пацієнт підписав декларацію. Лікарі-спеціалісти будуть мати можливість отримати доступ до окремих епізодів медичної допомоги за направленням лікаря первинної ланки.
Зазначимо, що медичні дані, що будуть зберігатися в електронній системі охорони здоров'я, є більш захищеними, у порівнянні з чиннимикартками пацієнтів на паперових носіях в установах охорони здоров'я.
Раніше була проведена величезна робота з побудови систем захисту інформації, які і надалі будуть ще більше оновлюватися і розвиватися.
Автор: Наталія Холявицька
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка