Авторизация

Спалах вірусної пневмонії: три пацієнта померли

Спалах вірусної пневмонії: три пацієнта померли
Лікарні Тернополя переповнені пацієнтами із запаленням легенів. В одній міській лікарні майже півсотні хворих з вірусною пневмонією. Крім того, п'ятеро знаходяться в реанімації, трьох не вдалося врятувати.
Вірусна пневмонія дуже стрімко розвивається, а якщо вчасно не звернутися до лікарів, то людина буквально «згорає».
Хворі з пневмонією в міську лікарню №2 інтенсивно почали надходити в кінці та після нового року.
Близько у 50 осіб однаковий хід хвороби. Спочатку вони злягли з лихоманкою та кашлем, а також температурою, що не збивалася.
За словами столичного лікаря - інфекціоніста Ольги Голубовської: «Саме з західних областей, десять років тому почався сезон пандемічного грипу, від ускладнень якого померло 400 осіб. Ця зима теж буде непростою, тому що епідпоріг вірусних захворювань ще не перевищено. Вже є летальні випадки й не тільки в Тернополі: троє загиблих в Житомирі. В інших регіонах вже переповнені лікарні з важкими випадками пневмонії».
Медики кажуть, що за допомогою треба звертатися в перший день високої температури. Якщо через три дні ситуація не зміниться, то неодмінно призначається рентген, який і виявить пневмонію.
У групі ризику молоді люди від 25 до 49 років, які вважають себе абсолютно здоровими та переконані, що висока температура, це не привід одразу бігти до лікаря.
Автор: Наталія Холявицька
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?