Авторизация

Смерть від ускладнень грипу

Смерть від ускладнень грипу
В Україні зафіксовано чергову смерть від ускладнення грипу. 3 січня померла 55-річна жінка, яка не зверталася за медичною допомогою більше ніж тиждень та намагалася вилікуватися самостійно. До того ж вона не була вакцинована.
Про це повідомляє в Facebook Центр громадського здоров'я.
"За останні два тижні в області зареєстровано 8 випадків лабораторно підтвердженого грипу - в мазках із зіву визначено вірус грипу А (H1N1) пандемічний. На жаль, одна хвора в м. Житомир померла. Вона дуже пізно звернулася за медичною допомогою і вже була у важкому стані, проти грипу не мала щеплень", - йдеться в повідомленні.
Як зазначається, до медиків за допомогою хвора звернувся тільки на 10 день хвороби. Її поклали у відділення реанімації та інтенсивної терапії. Жінку, на жаль, врятувати лікарям не вдалося.
Вірус грипу типу А (H1) pdm09 було підтверджено лабораторно. Пацієнтка належала до групи медичного ризику та мала супутні захворювання.
У відомстві зазначили, що з початку епідсезону (жовтень 2019) від ускладнень грипу померло двоє людей. Випадки зафіксовані 31 грудня 2019 та 3 січня 2020. Лікарі нагадують, що найкраща профілактика грипу - щорічна вакцинація.
Раніше в Міністерстві охорони здоров'я припускали, що протягом сезону 2019/2020 на грип та ГРВІ перехворіє від 480 тис. до 670 тис. українців. Фахівці очікують дві хвилі підйому захворюваності: в кінці січня, а також на початку лютого.
Нагадаємо, вакцинація від грипу серед українців збільшилася у два рази. Всього вакцинувалися вже більш як 200 тис. людей.
Автор: Наталія Холявицька
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?