Авторизация

Внесено зміни в порядок направлення громадян за кордон і розвиток системи трансплантації в Україні

Внесено зміни в порядок направлення громадян за кордон і розвиток системи трансплантації в Україні
Сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів були прийняті рішення, які вдосконалюють механізм відправлення українців за кордон для лікування, вперше затвердили перелік послуг з трансплантації в Україні.
Програма "Лікування громадян за кордоном" існує з 2010 року. З тих пір було багато досягнуто.
Нові зміни дають можливість подати документи в МОЗ України в електронному вигляді: скановані копії документів повинен підписати електронним підписом кваліфікований керівник відповідного місцевого органу виконавчої влади (обласної, міської, районної адміністрації). Що істотно прискорить процедуру реєстрації заяв.
Зі списку документів, які необхідно подавати, вилучається відомість про суми отриманих доходів й довідки про доходи громадянина та членів його сім'ї. Всі громадяни України мають право отримувати допомогу від держави на лікування.
Люди, які потребують лікування за кордоном, знаходяться у важкому стані, і іноді виникає необхідність в терміновому додатковому лікуванні. І якщо виникне така ситуація, тепер комісія МОЗ, отримавши додатковий висновок від груп експертів МОЗ про необхідність такого лікування, може прийняти рішення про оплату іншого типу лікування з коштів, виділених раніше.
На сайті Міністерства охорони здоров'я України буде розміщена вся інформація з використанням спеціального індексу справи, який буде знати пацієнт.
Кабінет Міністрів прийняв постанову «Про затвердження переліку послуг та тарифів по наданню третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги методом трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів».
Постанова затверджує перелік послуг з трансплантації та тарифи на ці послуги.
У перелік послуг з трансплантації, крім різних видів пересадок органів й кісткового мозку, включаються послуги по вилученню органу у донора та визначення сумісності між донором й реципієнтом.
Внесені зміни збільшують кількість закладів, що беруть участь в пілотному проекті. Це все установи, які мають ліцензію на трансплантацію. Таким чином пілотний проект зможе бути реалізований не тільки в окремих закладах.
Автор: Наталія Холявицька
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?