Авторизация

119 пацієнтів відправляються за кордон на лікування

119 пацієнтів відправляються за кордон на лікування
Найближчим часом 119 пацієнтів, хвороби яких не лікуються в Україні, отримають необхідне лікування в клініках за кордоном. Кошти на лікування були виділені з Державного бюджету України. Таке рішення було прийнято 5 грудня на засіданні Комісії МОЗ України.
60 українців, серед них 4 дитини, будуть транспортовані для проведення трансплантації нирки. 9 пацієнтам профінансовано проведення трансплантації печінки, 4 українцям оплачено трансплантацію серця.
Також прийнято рішення про транспортування та оплату трансплантації кісткового мозку 46 пацієнтів, в тому числі 12 дітей.
На програму лікування за кордоном Уряд додатково виділив понад 233 млн грн.
За програмою «Лікування громадян України за кордоном» в закордонні клініки направляються пацієнти з онкологічними, нейрохірургічними, кардіохірургічними, онкогематологічними захворюваннями та вродженими аномаліями розвитку, в разі неможливості надання медичної допомоги в умовах закладів охорони здоров'я України.
Нагадаємо, що за бюджетною програмою КПКВК 2301360 «Лікування громадян України за кордоном» в 2019 було передбачено 689 948,9 тис. грн., що дозволило здійснити фінансування лікування 320 громадянам, які потребують лікування за кордоном.
Автор: Наталія Холявицька.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка