Авторизация

Верховною Радою України виділено 200 мільйонів на завершення будівництва Охматдиту

Верховною Радою України виділено 200 мільйонів на завершення будівництва Охматдиту
6 грудня Верховною Радою України було прийнято рішення про виділення 200 млн грн. з Фонду Президента України щодо підтримки освіти, науки та спорту на завершення будівництва дитячої лікарні «Охматдит».
"200 млн грн. - це критична сума, яка потрібна для прискорення будівельних робіт Охматдиту в цьому році. Ця сума дозволить закінчити будівництво вже навесні та приступити до закупівлі обладнання за гроші, передбачені в бюджеті 2020 року. Таким чином, ми отримаємо можливість запустити новий корпус в наступному році. І нарешті, виконати обіцянки попередньої команди - добудувати Охматдит. Людям все одно хто обіймає посаду, їм головне мати можливість лікувати своїх дітей в сучасній лікарні. І для мене це теж головне ", - зазначила міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька.
За прийняття цього законопроекту проголосувало 357 депутатів.
До бюджету 2019 року на будівництво Охматдиту було закладено 600 млн грн. Але ця сума не враховує реальну потребу, передбачену директивними термінами завершення будівництва. Тому, на завершення будівництва та придбання устаткування в бюджеті 2020 року був закладено ще 500 млн грн.
Нагадаємо, що в квітні цього року відбулося відкриття першої частини нового корпусу Охматдиту. Він оснащений усіма умовами для приймання маленьких пацієнтів зі складними діагнозами.
Автор: Наталія Холявицька.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка