Авторизация

Міністр охорони здоров'я Скалецька: масштабних закриттів лікарень не буде

Міністр охорони здоров'я Скалецька: масштабних закриттів лікарень не буде
За словами міністра охорони здоров'я Зоряни Скалецької, більшість лікарень України знаходяться в комунальній власності. Керує ними місцева влада, тому Міністерство охорони здоров'я не займається їх закриттям.
Після початку трансформації системи охорони здоров'я відбувається перехід на нове фінансування та створення госпітальних округів. Тому основне завдання не закривати лікарні, а перепрофілювати.
Про це було сказано в ефірі «Нині вже» («Прямо зараз») в https://hromadske.ua/.
«Рішення про закриття та реорганізацію повинна здійснювати місцева влада, виходячи з розуміння власника, як вони можуть організувати (роботу - ред.). Тому я більш ніж впевнена, що закриття закладів не є таким актуальним, як правильне використання ресурсу приміщень», - сказала міністр.
Як приклад, було розказано про нестачу багатьох послуг при лікуванні пацієнта і необхідних відділень, в тому числі реабілітаційних.
«І сьогодні для місцевої влади скоріше буде викликом, як перепрофілювати ту чи іншу установу, можливо скомпонувати види установ, відділень, для того, щоб мати можливість не тільки просто забезпечити доступ, але і розширити його», - пояснила міністр.
Такі нововведення зокрема передбачені, з метою створення в кожній області госпітального округу. Також з 1 квітня державні лікарні повинні перейти на нову модель фінансування – укласти договір з Національною службою здоров'я (НСЗУ).
НСЗУ фінансуватиме лікарні за надані послуги. Для укладення такого договору медичні установи повинні відповідати певним вимогам: це автономізація закладів та наявність комп'ютерів, для початку хоча б в ординаторських кімнатах відділень.
Автор: Наталія Холявицька.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?