Авторизация

У РФ оштрафували стримінговий сервіс Twitch на майже $60 тисяч за контент про війну

Cуд у Москві у вівторок оштрафував дочірню структуру компанії Amazon - американський відеострімінговий сервіс Twitch Interactive на 4 млн рублів (57 тис дол) за "невидалення фейків із дискредитацією Збройних сил РФ".


РџСЂРѕ це пише "Рнтерфакс".


Сервіс Twitch винним за ч. 2 ст. 13.41 КоАП РФ (невидалення забороненого контенту) через відмову видалити "недостовірну інформацію про спецоперацію, що проводиться ЗС РФ в Україні, її форму та способи її ведення, загальну мобілізацію, жертви серед цивільного населення України" ("спеціальною військовою операцією" РФ називає своє вторгнення в Україну).


Засідання пройшло без участі представників Twitch.


Перед цим Роскомнадзр заявляв, що через невидалення Twitch Interactive, Inc. інформації щодо компанії застосовуються примусові заходи у вигляді інформування пошуковими системами про те, що компанія порушує закони РФ.


Twitch - американський відеостримінговий сервіс, який спеціалізується на тематиці комп'ютерних ігор.


З початку 2022 року за відмову видаляти "заборонений у РФ контент" у Росії штрафують найбільші інтернет-сервіси - Google, Telegram, Facebook, Twitter, TikTok.


Так, у липні 2022 року у РФ оштрафували Google на рекордні 21,7 млрд рублів за невидалення інформації про війну в Україні.


При цьому приводом для такого штрафу стало невидалення матеріалів на YouTube, які містять інформацію про війну в Україні, "що дискредитує збройні сили РФ, пропагує екстремістські погляди та ідеологію терористичних організацій", а також - інструкції щодо виготовлення вибухових речовин.


Також раніше Росфінмоніторинг вніс материнську компанію Facebook - Meta - до переліку організацій, причетних до тероризму та екстремізму. Приводом стало те, що компанія нібито дозволила жителям низки країн Східної Європи висловлювати заклики до насильства щодо російських військових.


Економічна правда

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка