Авторизация

ЄБРР може надати Укрексімбанку кредит EUR50 млн

ЄБРР може надати Укрексімбанку кредит EUR50 млн

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) може надати державному Укрексімбанку кредит до EUR50 млн для фінансування приватних корпоративних клієнтів і муніципалітетів в Україні, постраждалих від війни.



"Кредит надасть Укрексімбанку таке необхідне середньострокове фінансування у воєнний час і дасть змогу банку підтримувати своїх приватних корпоративних клієнтів і муніципалітети, використовуючи свою стратегічну спрямованість, підтверджений досвід корпоративного кредитування найважливіших секторів і сильну регіональну присутність", - зазначається в повідомленні банку в середу.



Згідно з ним, проєкт підтримуватимуть донори: покриття ризику першого збитку розміром EUR25 млн надасть Спеціальний фонд реагування на кризові ситуації ЄБРР у рамках спеціального Пакета реагування ЄБРР на війну в Україні.



Укрексімбанк створено у 1992 році. Єдиним власником фінустанови є держава.



Згідно з даними Національного банку України, на 1 липня 2022 року Укрексімбанк за розміром загальних активів посідав 3-тє місце (228,608 млрд грн) серед 68 банків, що діяли в країні, або близько 10% від усіх активів банківської системи.



Банк має 51 відділення в країні та два представницькі офіси в Лондоні та Нью-Йорку.


Сообщает interfax.com.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка