Авторизация

Унаслідок обстрілів пошкоджено щонайменше два цехи Сєвєродонецького "Азоту"

Унаслідок обстрілів пошкоджено щонайменше два цехи Сєвєродонецького "Азоту"

Пресслужба Group DF офіційно підтверджує черговий обстріл минулої ночі території Сєвєродонецького "Азоту", унаслідок якого було пошкоджено щонайменше два цехи хімічного підприємства, зокрема один із них ключовий – цех аміаку 1-Б.



"Станом на 9:00 жертв на території заводу немає, бомбосховища, на щастя, вціліло. Викидів хімічних речовин у навколишнє середовище не відбулося: усі добрива та хімікати було вивезено з території підприємства на другий день війни", – зазначено у заяві Group DF, до якої входить Сєвєродонецький "Азот"






За словами керівника корпоративних комунікацій Group DF Олега Арестархова, які наведено в документі, це не просто агресивна спроба захоплення території Сєвєродонецька, а варварська спроба підірвати продовольчу безпеку.



"Вони (російські війська) цілеспрямовано атакують наш порт "Ніка-Тера" (Миколаїв), який є великим зерновим терміналом, б'ють по виробнику добрив. Ми маємо справу зі спланованою цинічною провокацією продовольчої кризи у світі", - наголосив він.



Арестархов зазначив, що Україну продовольча криза не зачепить, оскільки в країні виробляють набагато більше продовольства, ніж потрібно.



"Очевидно, що розрахунок йде на глобальну продовольчу кризу", - підсумував керівник корпоративних комунікацій.



Детально про наслідки обстрілів та збитки буде повідомлено окремо, після того як фахівці матимуть можливість зробити таку оцінку, уточнюється в заяві.



Group DF консолідує активи бізнесмена Дмитра Фірташа у газорозподільній, хімічній, титановій та портовій галузях, а також у сфері сільського господарства та медіа.



До азотного субхолдингу Ostchem, крім "Сєвєродонецького "Азоту", входять також "Рівнеазот" та черкаський "Азот". У його складі був також концерн "Стирол" (Горлівка), окупований під час російської агресії 2014 року.


Сообщает interfax.com.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка