Авторизация

Населення та бізнес за тиждень взяли військових ОВДП на 0,3 млрд грн, $24 млн та EUR3,2 млн

Населення та бізнес за тиждень взяли військових ОВДП на 0,3 млрд грн, $24 млн та EUR3,2 млн

Кількість покупців військових облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) серед населення та бізнесу минулого тижня зросла до 1,7 тис. з 1,5 тис. тижнем раніше.



Як повідомляється на сайті Національного банку України (НБУ) у понеділок з посиланням на дані депозитарію, обсяг купівлі становив близько 0,3 млрд грн, $24 млн та EUR3,2 млн порівняно з відповідно близько 0,3 млрд грн, $1,4 млн та EUR0,1 млн на позаминулому тижні.



"На 25 квітня вже понад 9,1 тис. громадян та представників бізнесу України стали власниками військових ОВДП на суму близько 5,8 млрд грн, $36 млн та EUR25,2 млн", – повідомив Нацбанк.



Регулятор нагадав, що з початку розміщення військових ОВДП 1 березня на 20 первинних аукціонах Мінфін зміг залучити до держбюджету близько 36,6 млрд грн, $93,8 млн та EUR176,5 млн.



"Найбільший портфель військових ОВДП, як і раніше, сконцентрований серед банків-первинних дилерів", - уточнив НБУ.



За його даними, обсяг вкладень нерезидентів кілька останніх тижнів залишається стабільним – понад 50 млн. грн.



Як повідомлялося, загальний обсяг випуску військових облігацій – до 400 млрд грн. Їх може купувати Нацбанк, який уже придбав цих паперів за окремою процедурою на 60 млрд грн, зокрема по 20 млрд грн минулого і позаминулого тижня.



Номінальна ставка за гривневими ОВДП становить 10-11% річних, доларовими – 3,7%, євро – 2,5%. Термін обігу – до 15 місяців.



 



 


Сообщает interfax.com.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?