Авторизация

Нові санкції Єврокомісії містять інструменти для їх обходу

Нові санкції Єврокомісії містять інструменти для їх обходу

Санкції, запроваджені Єврокомісією у відповідь на агресію з боку Росії та Білорусі, дають змогу цим країнам продовжити торгівлю з Євросоюзом, повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України.



У відомстві зазначають, що наказ залишити з 16 квітня територію ЄС всім зареєстрованим в Росії і Білорусі вантажівкам містить безліч винятків.



"Зокрема: природний газ та нафта, включно з продуктами нафтопереробки, а також титан, алюміній, мідь, нікель, паладій і залізна руда; фармацевтична, медична, сільськогосподарська та харчова продукція, включно з пшеницею та добривами; гуманітарні вантажі; окремо передбачена можливість робити виключення для російських компаній у вивезенні та передачі культурних цінностей, наданих у тимчасове користування", - коментує Мінінфраструктури.



У Міністерстві назвали такі санкції непослідовними і нагадали, що через агресію Росії та Білорусі страждає не тільки українська економіка, а й країни ЄС.



"Наразі ті вантажі, які не можуть вивозитися з українських портів, будуть постачатися до ЄС автомобільним та залізничним транспортом. Витрати на побудову нових логістичних маршрутів становитимуть мільярди... щоб прийняти ці вантажі, країни-члени ЄС повинні підготувати свою інфраструктуру складів, митних пунктів, роботи санітарних служб", - пояснює МІУ.



Там також нагадали, що введення п'ятого пакету санкцій Єврокомісії відбулося на тлі масових вбивств цивільних українців у Бучі та інших містах, але звпроваджені напівзаходи залишають можливість для ЄС продовжувати вести звичний бізнес з агресором.



Міністр інфраструктури Олександр Кубраков у свою чергу додав, що таким чином світ повторює помилки ХХ століття.



"Закликаю світ не повторювати помилок ХХ століття і замість умиротворення агресора, думок про фінансові вигоди, почати виконувати озвучені обіцянки. Тільки так наш спільний ворог програє", - написав він на своїй Facebook-сторінці.



Джерело: https://www.facebook.com/oleksandr.kubrakov/posts/2098128907025360


Сообщает interfax.com.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?