Авторизация

Розмитнення авто на єврономерах: досвід Молдови і вибір України — думка

Розмитнення авто на єврономерах: досвід Молдови і вибір України — думка

Питання в зменшенні податків на всі автомобілі для всіх українців, а не тільки для обраних. Ні про яку амністію не може бути й мови.


Про це в коментарі «Слову і Справі» розповів гендиректор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко, оцінюючи заяву голови комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніни Южаниной про те, що не можна дозволити розмитнення авто на єврономерах за безцінь.


«Близько півроку вже йде робота по вирішенню цієї проблеми. Створені робочі групи. Є дві напрацювання. По-перше, скасування взагалі в'їзного мита для імпортних авто, крім машин, що поставляються або походженням з країни-агресора. Другий момент – скасування акцизного збору», – зазначив Назаренко.


Що стосується досвіду Молдови, то, за його словами, ця країна з вересня минулого року ввела коефіцієнти «віньєтки» для автомобілів на іноземних номерах.


«Тобто тепер невигідно кататися по Молдові на румунських номерах, вигідніше розмитнити авто. В Україні немає плати за пересування по дорозі, а в Молдові є», – звернув увагу експерт.


З іншого боку, Молдова зменшила податки на розмитнення автомобілів, додав він.


«Це виходить батіг і пряник. У більшості країн Європи, якщо авто на іноземних номерах, потрібно платити», – підкреслив Назаренко.


У нашому випадку ми повинні працювати над тим, щоб зменшити податки, щоб українці їздили на іноземних номерах, а щоб було вигідно розмитнити автомобіль, заплатити державі якісь кошти, а не різним «фірмам-верблюдам».


«Сьогодні ввезення авто з допомогою «верблюда» коштує певну суму. Якщо держава створить належні умови, то ці, наприклад, 1500 євро замість того, щоб йти фірмам, підуть державі», – пояснив фахівець.


«Вимоги легалізації «блатних» абсурдні. Виходить, той, хто обдурив державу, ввіз авто на єврономерах, наполягає на розмитненні по пільговій основі, а решта українці, виходить, дурні. Цього не може бути ні в якому разі. Слід зменшити податки на всі автомобілі, причому і нові, і старі. Можливо, доречніше було б говорити лише про нових, але імпортери зможуть зайнятися і б/у авто, просто їм це дозволити», – резюмував Олег Назаренко.


http://autotheme.info

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка