Авторизация

ВЛАСНИКИ АВТО З 1 СІЧНЯ БУДУТЬ ПЛАТИТИ 4 НОВИХ ПОДАТКУ

ВЛАСНИКИ АВТО З 1 СІЧНЯ БУДУТЬ ПЛАТИТИ 4 НОВИХ ПОДАТКУ

Дані рішення були запропоновані Кабінетом міністрів України в рамках проведення податкової реформи та прийнятих Верховною Радою на засіданні , повідомляє УНІАН.


Так, з 1 січня вступають в силу поправки до Податкового кодексу України, згідно з яким вводиться транспортний податок, новий акцизний збір на автобуси і вантажний транспорт, акциз на електродвигуни, а також відновлений акцизний збір на переобладнані автомобілі.


Згідно з нововведеннями, тепер власники "розкішних" автомобілів з об'ємом бензинового або дизельного двигуна понад 3 тис. куб. см і не старше 5 років будуть зобов'язані сплачувати річний податок у розмірі 25 тисяч гривень.


Згідно з проектом закону, в розряд оподатковуваних потрапляли автомобілі з об'ємом дизельного двигуна від 25 тисяч куб см, але в зв'язку з суспільним резонансом об'єм двигуна, що підпадає під податок, був збільшений.


З 1 січня вводиться новий акциз на автобуси і вантажні автомобілі. На нові автобуси акциз встановлено у розмірі 0003 євро за 1 куб. см двигуна, на старі – в розмірі 0007 євро за 1 куб. див. Причому на автобуси, які експлуатувалися більше ніж 8 років, ставка податку підвищується в 20 разів.


На нові вантажівки, в залежності від тоннажу, ставка акцизу встановлюється на рівні від 001 євро до 0016 євро за 1 куб. см. На автомобілі, використані не більше 5 років, ставка акцизу зростає в два рази, а на використані понад 8 років – у 20 разів.


Також потраплять під оподаткування електромобілі. Ставка акцизу за один електродвигун складе 109 євро.


Крім того, в залежності від об'єму двигуна та строку експлуатації збільшиться акцизний збір на легкові автомобілі.


Знову буде стягуватися акциз на переобладнані легкові автомобілі, які були ввезені як комерційні, тобто без сплати акцизу.


В якості компенсації зростання податків уряд скасував збір за першу реєстрацію автомобіля, який в залежності від об'єму двигуна і становив від 382 до 6999 гривні за 100 куб. див.


Також Верховна Рада проголосувала за закон про введення тимчасових спецмита на імпорт автомобілів, згідно з яким додатковий імпортний збір на транспортні засоби складе 5% і буде сплачуватися протягом року. Але даний закон вступить в силу тільки після узгодження з Єврокомісією.


Як відомо, у квітні 2014 року уряд прийняв закон про скасування екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та оподаткування акцизним податком операцій по переобладнанню ввезеного на митну територію України транспортного засобу в підакцизний легковий автомобіль.


З 14 квітня була встановлена ставка спецмита на імпортні автомобілі з об'ємом двигуна від 1000 куб. см до 1500 куб. см на рівні 431%, з об'ємом циліндра від 1500 куб. см до 2200 куб. см – на рівні 863%. При цьому з квітня 2015 року планується знизити ці спецмита до 215% і 432% відповідно.


На сьогоднішній день в Україні діє ввізне мито на легкові автомобілі в розмірі 10%.


Джерело http://de-facto.cc/

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?