Авторизация

Електрокари Subaru отримають батареї Panasonic

Електрокари Subaru отримають батареї Panasonic

Subaru і Panasonic підписали угоду про співпрацю в галузі електрифікації: компанії об'єднають зусилля і побудують спільне підприємство з випуску циліндричних літій-іонних осередків. В офіційній заяві Subaru йдеться про те, що завод введуть в експлуатацію 2027 року, а перші електромобілі з батареєю Panasonic з'являться на ринку 2028-го.
Два роки тому було оголошено, що Subaru стане першим японським брендом, який побудує завод, що випускає виключно електромобілі. Підприємство має стати частиною плану з електрифікації, в яку виробник інвестує 250 мільярдів ієн (1,93 мільярда доларів) до 2027 року.
Першим серійним електрокаром Subaru став кросовер Solterra, розроблений спільно з Toyota і уніфікований з bZ4X. Він побудований на платформі e-Subaru Global Platform (вона ж «тойотівська» e-TNGA) і оснащується одним або двома електродвигунами. Батарея у електрокара ємністю 71,4 кВт.год, запас ходу за циклом WLTC - до 460 кілометрів.

Згідно з планами, до 2030 року частка електромобілів у загальному обсязі продажів Subaru має становити 50 відсотків (тобто до 600 тисяч з 1,2 мільйона одиниць), а до 2028 року марка випустить вісім нових батарейних моделей. Однією з них стане трирядний електричний кросовер, виробництво якого організують на заводі в американському штаті Кентуккі. США залишаються одним із найбільших ринків для Subaru з часткою 70 відсотків, і компанія розраховує продавати американцям по 400 тисяч електрокарів щорічно.
Що ж стосується спільного підприємства з Panasonic, то його потужність становитиме 16 гігават-годин. Більше подробиць про завод з'явиться в найближчий рік-два.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?