Авторизация

Blackberry розробляє віртуальний кокпіт SmartCockpit для автомобілів Stellantis

Blackberry розробляє віртуальний кокпіт SmartCockpit для автомобілів Stellantis

Blackberry повертається! Начебто. Компанія більше не виробляє культових кнопочних смартфонів, але її програмний підрозділ сприятиме розробці майбутніх технологій для Stellantis. Принаймні, на цьому тижні автовиробник оголосив про своє партнерство з Blackberry та Amazon Web Services.
Програмне забезпечення Blackberry буде працювати на хмарних технологіях AWS для імітації інтер'єру салону. За словами представників Stellantis, ця технологія повністю відтворює системи та елементи керування прототипів, а хмарні технології можуть значно прискорити темпи розробки. Робота, яка раніше займала кілька місяців, тепер, в деяких випадках, може бути завершена всього за 24 години.

«По суті, завдяки цій технології ми швидше можемо наблизитись до потреб наших клієнтів, та швидше отримати зворотній зв'язок, що дозволить нам оперативно інсталювати саме ті технології, які вони знають та люблять», - сказав Ів Боннефонт, директор з програмного забезпечення.


Ці технології Stellantis розробляє з Amazon з 2022 року. Автовиробник майже закінчив розробку абсолютно нового програмного забезпечення, призначеного для роботи з електромобілями, тому це нове партнерство є своєчасним доповненням. «STLA Brain» - це хмарно-інтегрована архітектура, яка розділяє апаратне та програмне забезпечення, що дозволяє швидше його оновлювати без необхідності чекати на нове обладнання. «STLA SmartCockpit» спирається на «STLA Brain», який підключає необхідні послуги за допомогою штучного інтелекту, в тому числі навігацію, голосову допомогу, покупки через додаток тощо.
Цього року система SmartCockpit буде встановлена на мільйони автомобілів Stellantis, але поки що не повідомляється, коли буде запущено симулятор на базі Blackberry з технологією QNX Hypervisor. Хоча Blackberry співпрацює з Stellantis та Amazon, вона також продає версію white-label, яка може з'явитися і в інших автовиробників.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка