Авторизация

Вибори президента: у Казахстані ректор не здав іспит з мови

Вибори президента: у Казахстані ректор не здав іспит з мови

Казахстанський громадський діяч Жуматай Алієв, який висунув свою кандидатуру на пост президента Казахстану, не зміг скласти іспит на володіння державною мовою. Про це повідомляє Настоящее время..

За даними Tengrinews, першим завданням на іспиті було написати твір на тему "Держава і релігія", другим - прочитати уривок з роману "Шлях Абая" Мухтара Ауєзова, а третім - зробити доповідь на вільну тему. На письмове завдання кандидат витратив, за даними комісії, "півтори години, навіть більше".


"Кандидат використовував повністю відведений на іспит час. Обговоривши відповіді претендента, комісія прийшла до висновку, що претендент не в повному обсязі володіє державною мовою. У письмовій роботі допущені грубі помилки (усього 19) з пунктуації, стилістики. Все це ми проаналізувалий прийшли до спільної думки, що казахською мовою він володіє недостатньо", - цитує Інтерфакс слова члена лінгвістичної комісії Аділа Ахметова.

Вибори пройдуть 9 червня 2019 року.


20 березня 12:00 за місцевим часом 65-річний  Касим-Жомарт Токаєв приніс присягу народу Казахстану й став новим президентом країни замість Нурсултана Назарбаєва, який пішов у відставку.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка