Авторизация

Підозра людям Порошенка: ГПУ не відкривала справу проти Кулика

Підозра людям Порошенка: ГПУ не відкривала справу проти Кулика

Генеральна прокуратура і Державне бюро розслідувань не відкрили кримінальне провадження проти співробітника ГПУ Костянтина Кулика, який вчора видав підозри у "справі Курченка" людям з оточення президента Петра Порошенка. Про це в Facebook повідомила прес-секретар глави ГПУ Лариса Сарган.

"Підкреслюю: прокурор Кулик не викликався на допит", - пише вона.


Крім того, додала Сарган, не заплановано обшуки вдома у Кулика. "Відповідно, не може йтися про його арешт", - повідомила секретар Юрія Луценка.

У коментарях Сарган додала, що новина про нібито порушення кримінальної справи проти Кулика пішла "з одного телеканалу і одного інформагентства".


Пізніше спікер ГПУ Андрій Лисенко додав в  Facebook, що заява прокурора Кулика про нібито його допит, обшуки і запланований арешт не відповідає дійсності.


LIGA.net намагається взяти коментар у ГБР.


Вчора, 28 березня, Луценко рапортував про завершення розслідування "справи  Сергія Курченка", якому інкримінують розкрадання 18,1 млрд грн. Одночасно з цим Кулик заявив, що оголосив про підозру у цій справі екс-главі НБУ Валерії Гонтаревій, екс-главі АП Борису Ложкіну, заступнику голови АП Олексію Філатову і керуючому партнеру групи компаній ICU Костянтину Стеценку.


Спікер ГПУ Андрій Лисенко стверджує, що Кулик зробив це неправомірно, а Сарган додала, що оцінку діям прокурора дасть ДБР, натякнувши, що його дії - це "передвиборна лихоманка".



Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що Кулик був кілька днів тому в Ізраїлі, де нібито зустрічався з олігархом Ігорем Коломойським,  який "руками Кулика завдав удар по Порошенку перед першим туром виборів і в черговий раз намагається дискредитувати Гонтареву". Коломойський це спростовує.


До весни 2017 року Кулик був військовим прокурором АТО, пізніше - заступником голови департаменту міжнародно-правової співпраці ГПУ. Раніше, в 2016-му, суд за провадженням НАБУ на час відсторонив Кулика у справі про незаконне збагачення (елітна нерухомість, позашляховик).

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка