Авторизация

Зірка "Сватів" збирається з гастролями в окупований Крим

Зірка "Сватів" збирається з гастролями в окупований Крим

Актор Федір Добронравов, якому київський суд вчора дозволив в'їжджати в Україну, збирається знову виступити на захопленому півострові. Про це з посиланням на афішу керченського ДК Корабел і графік гастролей акторського колективу за участю Добронравова пише сайт Крим.Реалії.

Російський актор грає у виставі "Пастка для чоловіка", її покажуть 8 квітня в Керчі. Видання уточнює, що зірка телесеріалу "Свати" збирається також приїхати до Сімферополя і Євпаторії.


Іноземні артисти та інші діячі культури порушують закон, якщо приїжджають з гастролями до Криму через непідконтрольні Україні пункти пропуску. За це деяким з них заборонено виступати на материковій Україні.

Читайте також: Економіка "Сватів". Скільки грошей втратить Зеленський


22 листопада 2017 року СБУ на три роки заборонила  в'їзд в Україну Добронравову - він неодноразово відвідував Крим після його захоплення Росією і публічно підтримував анексію півострова. 29 листопада того ж року Держкіно скасувало  держреєстрацію й визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони "Сватів".



27 березня 2019 року ОАСК скасував заборони акторові на в'їзд і показ фільмів в Україні. Актор  сказав, що "радий" рішенням ОАСК, але нібито не розуміє, "чому до цього забороняли".


Раніше в коментарі Радіо Свобода  продюсер Дмитро Чекалкін звернув увагу на те, що глядачам "Сватів" на тлі персонажа інтелігентного росіянина Добронравов пропонує образ "недолугого, хамського і бидловатого українця", що "вкладається в путінську парадигму: ми ж несемо вам, дурням-українцям, культуру, ми ж освічуємо вас, "русский мир" вам несемо, цивілізацію ".

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка