Авторизация

Аваков: Майже всі справи про підкуп стосуються двох кандидатів

Аваков: Майже всі справи про підкуп стосуються двох кандидатів

Глава МВС  Арсен Аваков заявив, що відкриті кримінальні справи про підкуп виборців стосуються в основному кандидатів в президенти  Петра Порошенка та Юлії Тимошенко. Про це він сказав під час зустрічі з представниками Національного демінституту і Всесвітнього конгресу українців, повідомляє прес-служба МВС.

Аваков зазначив, що за час всього моніторингу справи про підкуп виборців стосуються всього чотирьох кандидатів - Порошенко, Тимошенко,  Тарути та Гриценка.


За його словами, інформація щодо Гриценка не підтвердилася, кримінальні справи закрили. Щодо Тарути розслідується випадок в Одесі.

Аваков сказав, що основні провадження про підкуп стосуються Порошенка і Тимошенко. При цьому на частку першого припадає, за словами міністра, 60% справ, а на частку другої - 40%.



"Найбільший ризик має система "сітки" кандидата від влади. Вона, за зверненнями заявників, поширена по всій країні. Нас "завалили" величезною кількістю доказів, зокрема, фото і відео, як дрібних порушень, так і суттєвих. Більшість справ тривалі в розслідуванні і, швидше за все, будуть завершені вже після виборів", - сказав Аваков.


11 березня в МВС повідомляли, що з початку виборчого процесу поліція відкрила 48 кримінальних справ про підкуп виборців.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка