Авторизация

Вибори. Чи зможуть українці проголосувати в Росії: пояснює МЗС

Вибори. Чи зможуть українці проголосувати в Росії: пояснює МЗС

У МЗС розповіли, як українці, які перебувають в Росії, можуть проголосувати на президентських виборах. Про це повідомив журналістам на брифінгу директор департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев, передає кореспондент LIGA.net.

Він нагадав, що вибори на території країни-агресора не проводяться, в першу чергу, з міркувань безпеки. У той же час, українці, які проживають в Росії, зможуть проголосувати в посольствах України в Грузії, Фінляндії та Казахстані.


У Грузії зможуть проголосувати близько восьми тисяч громадян, які перебувають на обліку в консульстві в Ростові-на-Дону. У Фінляндії - близько 19 тисяч громадян, які перебувають на обліку в посольстві України в Росії і Генконсульстві України в Санкт-Петербурзі. У Казахстані - близько трьох тисяч громадян, які перебувають на обліку в консульствах в Єкатеринбурзі і Новосибірську.

Також, за його словами, українці зможуть проголосувати за місцем реєстрації в Україні. Погорельцев зазначив, що за статистикою в Росії перебуває понад 2 млн громадян України. У списки виборців на президентських виборах 2014 року на російських дільницях було включено 49 тисяч 418 осіб. "З них проголосували 1134 людини", - додав він.


Раніше сьогодні повідомлялося, що вибори президента України за кордоном почнуться в Австралії і завершаться в Сан-Франциско. Вони пройдуть в 72 країнах на 101 виборчій дільниці.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?