Авторизация

Якщо вибори до ВР у березні. Слуга народу - у відриві: опитування

Якщо вибори до ВР у березні. Слуга народу - у відриві: опитування

Якби вибори до Верховної Ради проходили у другій половині березня, то лідирувала б партія кандидата в президенти і шоумена Володимира Зеленського Слуга народу, а пройти в парламент найбільші шанси мали б сім партій. Про це свідчать результати опитування, проведеного з 14 по 22 березня Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

За партію Зеленського проголосували б 24,4% виборців серед тих, хто визначився з вибором. Слідом за рівнем підтримки партія кандидата в президенти Юлії Тимошенко ВО Батьківщина - 16,5%. На третьому місці (14,1%) партія чинного президента Петра Порошенка, який балотується на другий термін, БПП Солідарность.


Далі голоси виборців розподілилися таким чином: 12% - за партію Опозиційна платформа За життя, 8,3% - за партію Громадянська позиція  кандидата в президенти Анатолія Гриценка, 5,3% - за  Радикальну партію Олега Ляшка, 5,1% - за Опозиційний блок, 3,4% - за ВО Свобода, 1,9% - за Об'єднання  Самопоміч, 1,3% - за партію Наші, 1% - за партію Основа, 0,9% - за партію УКРОП.

За партії, яких не було в опитувальнику, проголосували б 5,9% виборців.


Для порівняння три варіанти рейтингів партій: серед усіх респондентів; серед тих, хто збирається голосувати; серед тих, хто збирається голосувати і визначився з партією.





Ілюстрація: КМІС


Методом особистого інтерв'ю опитано 2004 респонденти старше 18 років в 126 населених пунктах України, без урахування окупованих територій Луганської та Донецької областей, а також Криму. Статистична похибка не перевищує 3,3% (для показників близьких до 50%), 2,8% (для 25%), 2,0% (для 10%), 1,4% (для 5%).



19 березня був опублікований опитування групи Рейтинг, згідно з яким, якби вибори в Раду проходили в середині березня, то лідирувала б партія Слуга народу, яку підтримали б 22,4% тих українців, хто визначився і має намір голосувати. За Батьківщину проголосував би 19,1%, за Блок Петра Порошенка - 15,8%, за Опозиційну платформу За життя - 10,2%, за Громадянську позицію- 7,9%, за Радикальну партію - 6,1%, за Свободу  - 3,6%, за Опозиційний блок і за Самопоміч - по 3,2%. Решта партій мали б підтримку менше 2% ні партії мали б підтримку менше 2%.



рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка