Авторизация

Марчук: Бойовики хочуть використовувати міст для бронетехніки

Марчук: Бойовики хочуть використовувати міст для бронетехніки

Пункт  Станиця Луганська бойовики хочуть використовувати для пропуску важкої військової техніки, тому блокують ремонт моста через КПВВ. Україна повідомила міжнародних партнерів про намір відновити міст в односторонньому порядку, за своїми стандартами. Про це сьогодні на брифінгу розповів представник України в контактній групі Євген Марчук.

За його словами, на КПВВ Станиця Луганська зруйновано міст, та транспорт там пройти не може.


"І тільки пішоходи (йдуть) через зруйнований міст. Це дуже небезпечні для простих людей речі. Оскільки по такій конструкції швидко не можна пропускати, все дуже повільно, навіть були випадки важких інфарктів", - зазначив він.

Україна тричі пропонувала варіанти, як відремонтувати міст, тоді як бойовики вже кілька років висувають різні претензії до цього проекту.


Розбіжності зводяться до того, що окупанти "вимагають" відбудувати міст шириною від чотирьох метрів, щоб міг пройти і бронетранспортер, і танк. Остання пропозиція України зводилося до того, щоб міст був шириною 2,2 метра, і дві дерев'яні вставки, які можуть витримати вагу в п'ять тонн.





Фото: скріншот відео


"Україна готова в односторонньому порядку приступити до відновлення моста, але за такими стандартами - ширина 2,2, і дерев'яні вкладки, щоб не пройшла важка бойова техніка. Категорично (ця пропозиція України, - ред.) не сприймається", - підкреслив Марчук.


Він зазначив, що Україна направила ноти лідерам країн нормандської четвірки - Франції, Німеччини і Росії, а також керівництву ОБСЄ про готовність в односторонньому порядку приступити до ремонту моста.



Зараз Україна очікує реакції на ноти. За його словами, для ремонту вже все готово - і інженерні розрахунки, і будівельники. Бойовики блокують цю ініціативу, заявляючи, що нібито знайдуть своїх будівельників. Він зазначив, що в районі КПВВ Станиця Луганська проживають 248 000 громадян по обидва боки.


Пункт пропуску Золоте на лінії розмежування в Луганській області  буде відкрито в неділю, 24 березня.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка