Авторизация

Аналіз ІМІ. Ось п'ять сайтів, які копіпастять пропаганду РФ

Аналіз ІМІ. Ось п'ять сайтів, які копіпастять пропаганду РФ

Війна в Донбасі, вибори президента і створення Православної церкви України - головні цілі російської пропаганди, яка поширює фейки і маніпуляції. Про це сказано в дослідженні Інституту масової інформації, яке проводилося з 8 по 15 лютого.

Згідно з результатами моніторингу, найчастіше новини з російською риторикою розповсюджують сайти Страна.ua, Newsone.ua, Вести, 112.ua. Ці ж ЗМІ використовуються як джерело інформації про Україну в російському інформаційному просторі.


Під час моніторингу встановлено ряд найпопулярніших пропагандистських тез: "українські силовики обстрілюють "ДНР" і "ЛН ", порушують перемир'я"; "велика кількість порушень при підготовці виборів, недопущення російських спостерігачів"; "ПЦУ і її "невизнання" в світі, підпали церков УПЦ МП; підкуп виборців штабом  Петра Порошенкоа; навчання біля Криму як провокація; зубожіння України, епідемії хвороб; Юлія Тимошенко, якій "заважають проводити виборчу кампанію".




Моніторинг проводився серед таких ЗМІ: Обозреватель, Сегодня, Корреспондент, Цензор, 24-й канал, ТСН, Страна, Знай.юа, Українська правда, Новое время, 112.ua, Newsone, Вести. Також серед російських СМИ RT і РИА Новости. Загалом проаналізовано 25 000 матеріалів.



Раніше ІМІ також опублікував дослідження, згідно з яким LIGA.net - в лідерах з дотримання журналістських стандартів.



рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?