Авторизация

Україна не братиме участі в Євробаченні в цьому році

Україна не братиме участі в Євробаченні в цьому році

Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ) відмовляється від участі в міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2019. Про це йдеться в повідомленні на сайті Суспільного.

Там нагадали, що MARUV відмовилася підписувати договір з НСТУ.


У цьому випадку, говорять в телерадіокомпанії, вони, за правилами, могли вибрати будь-якого виконавця не з числа учасників національного відбору.

"Однак від такої альтернативи Суспільний мовник відмовляється, адже з повагою ставиться до вибору глядачів в Національному відборі", - йдеться в заяві.


Телерадіокомпанія по черзі звернулася до фіналістів, які зайняли друге і третє місце, групи Freedom Jazz і Kazka також відмовилися від участі.


У НСТУ відзначили, що нацвідбір привернув увагу суспільства до теми гастролей українських виконавців в РФ. При цьому закони України не передбачають ніяких обмежень щодо роботи виконавців на території країни-агресора.


"У ситуації, що склалася, дотримуючись закону про суспільне мовлення, а також в умовах надмірної політизації проведення національного відбору Суспільний мовник вирішив відмовитися від участі в Міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2019", - сказано в заяві.


25 лютого співачка MARUV, яка зайняла перше місце в нацвідборі, не підписала договір з НСТУ. Пізніше від участі в конкурсі відмовилися групи Freedom-jazz girls band (посіли друге місце) і Kazka (третє місце).



UA:Суспільне (НСТУ) опублікувало 10 пунктів договору, через непідписання якого співачка MARUV не представлятиме Україну на конкурсі Євробачення.




Реклама
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?