Авторизация

Коли Україна переходить на літній час: як переводити годинник

Коли Україна переходить на літній час: як переводити годинник

З 30 на 31 березня 2019 року о 03:00 стрілки годинника українці переведуть на одну годину вперед.

Переведення годинника на годину вперед влітку і взимку на годину назад регламентується постановою Кабінету Міністрів України від 13.05.96 №509  про порядок обчислення часу на території України.


"Ввести на території України такий порядок обчислення часу: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 03:00 на одну годину вперед і в останню неділю жовтня о 04:00 на одну годину назад", - йдеться в документі.

Зворотний перехід на зимовий час в цьому році відбудеться 27 жовтня.


На сьогоднішній день немає однозначної думки щодо переходу на зимовий і літній час. Восени 2011 року після нетривалих суперечок у Верховній Раді вирішили залишити країну назавжди в літньому часі. Однак пізніше система переходу на зимовий час була збережена.


Вперше переведення стрілок годинника на годину вперед влітку і на годину назад взимку з метою економії енергетичних ресурсів було проведено у Великобританії в 1908 році.



Медики для того, щоб зменшити негативний вплив переходу на літній час на організм людини рекомендують оптимізувати фізичні і емоційні завантаження, дотримуватися здорової дієти, збільшити час прогулянок на свіжому повітрі, намагатися не спати напередодні вдень і мінімум за годину до сну варто припинити користуватися гаджетами.


29 серпня 2018 року понад 80% учасників опитування, проведеного Єврокомісією, проголосували за скасування переходу на зимовий і літній час. Більшість воліли б залишити літній час. В опитуванні брали участь 4,6 млн осіб, з них 3 млн - жителі Німеччини.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?