Авторизация

ЦПК: Чиновник антикорсуду має будинок поруч із замглави ДБР

ЦПК: Чиновник антикорсуду має будинок поруч із замглави ДБР

Дружина тимчасового глави апарату Антикорупційного суду Олексія Жукова має будинок на одній земельній ділянці в Києві з першим заступником голови Державного бюро розслідувань Ольгою Варченко. Про це повідомляється на сайті Центру протидії корупції.

"Варченко раніше працювала в Генпрокуратурі в так званому департаменті Кононенка-Грановського, вважається креатурою оточення президента. Таким чином, призначення Жукова може бути спробою влади отримати вплив на роботу антикорупційного суду через апарат суду", - зауважили в ЦПК.


У Центрі також додали, що ймовірно, що Наталія Левицька (дружина Жукова), яка працювала раніше в прокуратурі Києва, і Варченко придбали одну земельну ділянку і поділили її. Згідно з даними з держреєстру прав на нерухоме майно, ця земельна ділянка знаходиться в Києві на провулку Терешкової.

20 лютого Державна судова адміністрація призначила т.в.о. голови апарату Вищого антикорупційного суду Жукова Олексія Володимировича.


Жуков з квітня 2018 року працював начальником відділу в Державній судовій службі. До цього він працював прокурором в Генпрокуратурі.



Жуков буде виконувати обов'язки глави апарату антикорсуду необмежений час, поки не оберуть постійного голови. Оголосити такий конкурс повинна Державна судова адміністрація.


Наприкінці січня заступник голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів Станіслав Щотка спрогнозував, що судді антикорсуду будуть приведені до присяги в березні 2019 року.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка