Авторизация

Лукашенко підтримав Путіна в ракетному протистоянні з США

Лукашенко підтримав Путіна в ракетному протистоянні з США

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що, після виходу США з Договору про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД) з Росією, його країні потрібно розробити відповідні заходи - разом з Москвою, передає білоруське видання Белта.

На думку Лукашенка, розірвання договору негативно вплине на Білорусь, оскільки там "завжди страждали" від суперництва між більшими державами. Можливий конфлікт між ними Лукашенко назвав "катастрофою, особливо для нас".


При цьому він упевнений, що Росія не порушила положень договору, оскільки в цьому його запевнив президент Володимир Путін. "Його позиція практично нічим не відрізняється від тієї позиції, яку викладають в ЗМІ", - сказав глава Білорусі.
Реклама

Лукашенко також вважає, що вихід з договору вигідний США, оскільки у Вашингтона з'явиться можливість розмістити ракети на території держав - членів НАТО в Європі або навіть, на його думку, в Україні.



1 лютого 2019 року Вашингтон вийшов з ДРСМД. РФ наступного дня заявила про те ж саме.


20 лютого Путін заявив, що російська армія націлена не тільки на ті країни-союзники США, які розмістять у себе комплекси ракет середньої і меншої дальності, а й на саму Америку - якщо буде така загроза.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка