Авторизация

"Біла балаклава" створювала умови для вторгнення армії РФ - СБУ

"Біла балаклава" створювала умови для вторгнення армії РФ - СБУ

У плани ФСБ після дня виборів президента України входила організація жертв при штучно створених протестних сутичках: для радикалізації суспільства і анархії, а потім, як підсумок - для введення армії Росії. Про це на брифінгу розповів заступник голови СБУ Віктор Кононенко.

Затриманий вчора Євген "Біла балаклава" Моренець, повідомили в СБУ, збирався використовувати для організації протестів "ідею народовладдя": проект, який ФСБ активно реалізує в Україні з 2007 року.


"Під гаслом народовладдя в розумінні російських спецслужб переховується ліквідація загального виборчого права, яке підміняється голосуванням ніким на це не уповноважених представників псевдотериторіальних громад, створення питомих правоохоронних, судових, податкових систем, нівелювання рішень центральної влади місцевими референдумами і як наслідок - втрата суверенітету української держави" , - розповів він.

СБУ стверджує: за вказівкою куратора від ФСБ Миколи Дульського Моренець вербував спільників і планував захоплення органів держвлади. Однією з основних їх цілей, уточнили в СБУ, була Рада.


Читайте також: Проект "Біла балаклава" готував переворот в день виборів - СБУ


Зірваний план ФСБ передбачав організацію зіткнень мирного протесту з силовиками, яких зі спини повинні були атакувати бойові групи. "Кровопролиття і збройні зіткнення повинні були стати каталізатором для здійснення держперевороту", - зазначив заступник голови СБУ.


Говорячи про особистість Дульського, Кононенко зазначив, що це громадянин України і лідер радикального об'єднання "Наждак". Зараз він переховується у РФ. Його підозрюють в причетності до ряду провокаційних акцій в Україні.


Активізація плану повинна була початися 31 березня - відразу після закриття виборчих дільниць під гаслами фальсифікації результатів виборів. Агентура ФСБ збиралася оголосити "проведення віче в Києві і регіонах", уточнив Кононенко.


Статус учасників такого віче Дульський визначав так: "Це бидло, яке саме нікуди не встане, тому що йому потрібна жрачка, бухло і наркотики".


"За задумом спецслужб РФ, ситуація керованого хаосу мала забезпечити формування в очах Заходу образу України як території анархії... Формування сприятливих умов для активізації сепаратистських тенденцій в регіонах і отримання підстави для відкритого вторгнення ЗС РФ в Україні", - назвав Кононенко кінцеву мету дестабілізації плану РФ.


Реклама

Послухати весь розповідь про проект "Біла балаклава":



рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка