Авторизация

Луценко доручив САП кейс про "незаконне збагачення" Тимошенко

Луценко доручив САП кейс про "незаконне збагачення" Тимошенко

Генпрокурор Юрій Луценко доручив Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі розглянути, чи варто відкривати кримінальне провадження за повідомленнями про нібито незаконне збагачення лідера партії Батьківщина  Юлії Тимошенко. Про це повідомила прес-служба ГПУ.

Заява стосується підозр:


а) за ч. 3 ст. 368-2 КК - незаконне збагачення, вчинене чиновником, яка займає особливо відповідальне становище;
б) по ст. 366-1 КК - декларування недостовірної інформації особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, або умисне неподання декларації.

За першої статті фігуранту загрожує від 5 до 10 років в'язниці, за другої - штраф від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи від 150 до 240 год, або до двох років в'язниці.


Розслідування кримінальних правопорушень, відзначили у Луценка, "відноситься до виключної підслідності детективів НАБУ", і закон забороняє доручати досудове розслідування таких злочинів будь-якого іншого органу. Нагляд за його проведення покладено на САП.


"Генпрокурор прийняв рішення про направлення заяви про злочин в САП для організації його належного розгляду та прийняття рішення певним КПК чином", - резюмували в ГПУ.



13 лютого 2019 року в Центрі протидії корупції закликали ГПУ відкрити справу щодо можливого незаконного збагачення кандидата в президенти Юлії Тимошенко. Повний текст заяви ЦПК доступний тут.


Вчора суд зобов'язав Державне бюро розслідувань відкрити кримінальну справу про можливе відмивання коштів Батьківщиною.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка