Авторизация

"Полетів, але обіцяв повернутися": Україна не пустила єпископа УП

"Полетів, але обіцяв повернутися": Україна не пустила єпископа УП

Сьогодні, 14 лютого о 06:30, єпископ Української православної церкви Московського патріархату Гедеон вилетів зворотним рейсом до Франкфурта. Про "депортацію" Юрія Харона в США повідомив в Facebook  єпископа його секретар протодиякон Антоній.

Як висловився прес-аташе священика УПЦ МП, "владику вели до літака збройні автоматники, як злочинця!"


У той же час спікер Держприкордонслужби Олег Слободян сьогодні вранці  написав, що депортації не було, а Харон вилетів з України "самостійно, без примусу, в доброму здоров'ї і настрої".

"Обіцяв повернутися. Відео незабаром опублікуємо", - інтригують прикордонники.


Вчора ввечері Харона затримали в аеропорту Бориспіль. Він прибув туди рейсом Франкфурт-Київ, однак при проходженні прикордонного контролю у єпископа виявили "громадянство кількох країн", після чого вилучили закордонний паспорт. У Харона опублікували протокол про вилучення паспорта. Прикордонники вказали, що цей документ - у переліку "загублених, вкрадених, оголошених недійсними паспортних документів, і підлягає вилученню".


Вчора Слободян повідомив, що в ході співбесіди з'ясувалося - єпископ Макарівський, вікарій Київської єпархії УПЦ МП Гедеон "займається антиукраїнською пропагандою і є активним адептом "русского мира".


Харон відомий по будівництву каплиці на місці розкопок фундаменту Десятинної церкви в Києві. ГПУ і Мінкульт вважають, що УПЦ МП здійснила самозахоплення землі Національного музею історії. Раніше настоятель звернувся за допомогою до багатьох міжнародних інстанцій і написав листа президенту США Дональду Трампу з проханням захистити храм.



Журналісти раніше з'ясували, що Харон володіє елітними авто Porsche Cayenne і Volksvagen Multivan, вартість яких оцінюють приблизно в 1-1,5 млн грн кожне. "Є у мене що завгодно. Це ж моя особиста справа", - сказав він у відповідь на розслідування.


Читайте також: Філія русского мира. Найгучніші скандали за участю УПЦ МП

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка