Авторизация

Суд повернув Супрун повноваження в.о. міністра охорони здоров'я

Суд повернув Супрун повноваження в.о. міністра охорони здоров'я

Окружний адміністративний суд Києва відновив повноваження в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун. Таке рішення озвучив сьогодні суддя ОАСК Сергій Каракашьян.

Коментуючи рішення суду, Супрун зазначила, що суддя послався на вчорашнє рішення Кабміну, яким було розблоковано роботу МОЗ. "Сьогодні суддя використав це і сказав, що нібито він не повинен приймати рішення... Таке: я відмовив вашим аргументам, але я також і скасував своє рішення", - підкреслила вона.


Вона зазначила, що підписувати документи почала вже сьогодні вранці, і ліки почали розвозити по регіонах.
Реклама


Суддя Сергій Каракашьян (фото - Андрій Гудзенко/LIGA.net)
5 лютого за позовом нардепа-радикала Ігоря Мосійчука ОАСК заборонив Супрун виконувати обов'язки главі МОЗ. Однією з причин рішення стало те, що Супрун, за даними позивача, знаходиться в іноземному громадянстві, хоча в 2015-му отримала громадянство України. Також в суді пояснили, що вона перевищила термін, на який була уповноважена виконувати обов'язки міністра.

У суді стверджують, що рішення передбачає тільки дві заборони: а) брати участь в засіданнях Кабміну і б) визначати стратегічний план МОЗ. Однак "якщо є сумніви щодо підписання того чи іншого документа, Міністерство охорони здоров'я має право звернутися за відповідним роз'ясненням" до судді.



На рішення відреагував Кабмін, подавши в цей же суд клопотання про скасування заходів забезпечення позову. Про свою повну підтримку Супрун заявив президент Петро Порошенко, підкресливши, що особисто вирішував питання надання їй українського громадянства.


Сама Супрун заявила, що рішення суду від 5 лютого заблокувало доставку ліків в медустанови, оскільки вона позбавлена ​​права підписувати документи. 13 лютого Кабмін прийняв постанову, яка дозволяє Міністерству охорони здоров'я частково розблокувати роботу, зокрема, затвердити розподіл препаратів і вакцин.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?