Авторизация

Гандзюк вбили за $5600: дані Луценка

Гандзюк вбили за $5600: дані Луценка

Генпрокурор Юрій Луценко розповів на брифінгу про можливу схему взаємодії між основними фігурантами справи про вбивство в Херсоні місцевої громадської активістки Катерини Гандзюк. За його словами, її життя зловмисники оцінили в $5600.

З метою реалізації умислу, сказав генпрокурор, глава Херсонської облради Владислав Мангер нібито звернувся до Олексія Левіна (за даними ЗМІ, є кримінальним авторитетом на прізвисько Москал", - ред.) та Ігоря Павловського (на той час помічник нардепа від БПП Миколи Паламарчука, - ред.), яким запропонував знайти виконавців і організувати вбивство Гандзюк.


"Павловський і Левін відповіли згодою, відчуваючи також свій корисливий інтерес і особисту неприязнь до загиблої", - заявив глава ГПУ.

Читайте думка: Підозру Мангеру вручено: що можна чекати далі


За словами Луценка, Мангер дав Левіну та Павловському "суми не менше 10 тисяч гривень для придбання необхідних засобів зв'язку і закупівлі знаряддя вбивства". Також Мангер нібито погодив з ними суму винагороди за вчинення злочину, частину з яких планувалося передати безпосереднім організаторам і виконавцям.


"... У тому числі за здійснення нападу на Гандзюк - не менш $5600, а іншу частину Левін і Павловський планували залишити для власного збагачення", - повідомив генпрокурор.


Далі, за словами Луценка, не пізніше 13 липня 2018 року в Херсоні Левін і Павловський за погодженням з Мангером зустрілися і залучили до свого плану раніше знайомого їм жителя міста Сергія Торбіна, якому повідомили план вбивства. Торбін на пропозицію погодився і залучив до нападу раніше знайомих йому Віктора Горбунова, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського і Микиту Грабчука.


Читайте також: Луценко озвучив суть претензій до Мангера й назвав можливий мотив


Після цього було відстежено маршрут пересування Гандзюк, місце її проживання, а також закуплено сірчану кислоту. 31 липня близько 08:40 у Херсоні біля будинку Гандзюк облили сірчаною кислотою.


"Не пізніше 4 серпня Павловський з відома Левіна передав Торбіну гроші в сумі не менше $4000... і дав вказівку... фактично ховатися", - повідомив генпрокурор.


Реклама

За його словами, Торбін особисто передав виконавцям по $500 з $4000, а решту грошей залишив собі.


Під час брифінгу Луценко показав схему можливих зв'язків у цій резонансній справі.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка