Авторизация

Луценко показав схему зв'язків у справі про вбивство Гандзюк

Луценко показав схему зв'язків у справі про вбивство Гандзюк

На схемі, оприлюдненій на брифінгу генпрокурором Юрієм Луценком, "замовником вбивства" херсонської громадської активістки позначений керівник Херсонської облради Владислав Мангер, якому сьогодні вручили відповідну підозру.

Уточнюючи на прохання журналістів, чи є Мангер кінцевим фігурантом від замовника до виконавця, Луценко сказав: "Так, на цей момент ми бачимо, що він є вершиною цього злочину. Саме він замовив і частково організував через своє фінансування цей злочин".


За словами генпрокурора, Мангер частково профінансував співорганізаторів Левіна і Павловського, які, в свою чергу, найняли Торбіна, а той для безпосереднього виконання злочину найняв чотирьох осіб - Грабчука, Васяновича, Вишневського і Горбунова.

Читайте думка: Підозру Мангеру вручено: що можна чекати далі


Луценко зазначив, що на сьогодні це "повна картина причетних до вбивства Гандзюк", однак, вказавши на порожній квадрат на схемі, зазначив: "Тут є ще один заклеєний квадратик. Це ймовірні зв'язки в органах влади та правоохоронних органах, які сприяли вчиненню цього злочину. Тут поки що доказів недостатньо для пред'явлення підозр, але робота над ними йде".





31 липня 2018 року невідомий хлюпнув сірчаною кислотою в обличчя радниці мера Херсона Катерині Гандзюк. 4 листопада вона померла. Цей кримінальний процес став найбільш резонансним в Україні в другій половині 2018 року і початку 2019-го.



Рідні та друзі Гандзюк заявили, що головний підозрюваний в організації вбивства Олексій Левін (за даними ЗМІ, є кримінальним авторитетом на прізвисько "Москал") нібито співпрацював з головою облради Владиславом Мангером. Останній це спростовує. Крім Мангера вони вважають, що серед підозрюваних - голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв і його заступник Євген Рищук.


11 лютого 2019 року Мангеру повідомили про підозру в замовленні вбивства.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?