Авторизация

У КБ "Луч" розповіли про нову грізну зброю ракетних військ ЗСУ

У КБ "Луч" розповіли про нову грізну зброю ракетних військ ЗСУ

Певна кількість пускових установок вітчизняного ракетного комплексу "Вільха" будуть готові до відправки у війська в першій половині 2019 року, а до кінця сезону ракетники ЗСУ отримають сотні ракет. Про це розповів директор конструкторського бюро "Луч" Олег Коростельов, пише Цензор.

"Міноборони заплатило нам аванс за серійне виготовлення сотень ракет. Вони будуть готові в другому півріччі", - додав він.


За словами чиновника, ефективність "Вільхи" порівнянна з потужністю тактичних комплексів, але точність ураження значно перевершує, наприклад, "Точку-У", а нове покоління ракет "Вільхи" не поступиться ОТРК і по дальності.

"Ми вже зараз ведемо роботу над збільшенням дальності польоту ракети практично в два рази при збереженні високої точності ураження цілі", - зазначив Коростельов.


Дивіться також: КБ "Луч" вперше показало кадри попадання ракети Вільхи в ціль


Кожна пускова установка "Вільхи" може нанести високоточний удар по 12 різним об'єктам противника, а не одному, як звичайна РСЗВ. Під час пікірування на ціль ракета починає коригуватися, здійснюючи наведення по заданій системі координат.


Глава КБ "Луч" запевняє, що ракету "практично неможливо" збити зенітною зброєю, так як вона на активній ділянці польоту розганяється до 1,2-1,3 км/с.



Коростельов каже, що "Вільхою" зацікавилися дві близькосхідних держави, тривають активні переговори. Світова вартість однієї ракети подібного комплексу становить більше $200 000.


Дивіться також: Як біля Чорного моря Вільху запускали: відео ракетних випробувань

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?