Авторизация

У суді назвали дві заборони для Уляни Супрун

У суді назвали дві заборони для Уляни Супрун

Сьогодні, 8 лютого, окружний адміністративний суд Києва опублікував роз'яснення, де пояснює, яких повноважень тимчасово позбавляється виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Про це йдеться в повідомленні суду.

Роз'яснення у суду запросили представники Супрун.


"Судом зі змісту висловлювань відповідача (Супрун, - ред.) у ЗМІ встановлено, що останнім викривляється суть  визначених судом заходів забезпечення позову, та безпідставно стверджується про відсторонення його від посади, встановлення заборони вчиняти будь-які дії", - наголошується в повідомленні.

У суді нагадали Супрун, що заборона від 5 лютого 2019 роки не стосується тих повноважень, якими вона була наділена, як перший заступник міністра охорони здоров'я.


Суд зазначив, що заборона стосується тільки дій, які законом прямо віднесені до виключної компетенції міністра.


Йдеться про визначення політичних пріоритетів і стратегічних напрямків роботи міністерства та участі в прийнятті рішень на засіданнях Кабміну.


"Крім того, ще раз необхідно звернути увагу, що постановою суду про забезпечення позову жодним чином не вирішувалося питання перебування Супрун на будь-якій посаді", - йдеться в роз'ясненні суду.


7 лютого у зв'язку із забороною суду виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я, Супрун розповіла, яких повноважень її позбавили. За словами Супрун, тепер не зможе подавати на розгляд Кабміну проекти законів, видавати обов'язкові до виконання накази і доручення, розподіляти бюджетні кошти МОЗ і підписувати накази, розроблені міністерством.



У Мін'юсті вже назвали рішення суду про відсторонення Супрун "абсурдним і безвідповідальним".


11 лютого окружний адмінсуд Києва розгляне ходайтайство Кабміну про скасування заборони на виконання обов'язків Супрун.


Реклама
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?